Технологии за виртуална реалност

Oculus Quest 2

Хардуер от следващо ниво, който се настройва лесно и е безопасен за използване

Визуализация

Всичко от мултиплейър игри до 3600 видео, изглежда повече от невероятно с видимост 20 пиксела на градус и бърз LCD дисплей с резолюция 1832 х 1920 пиксела на око.

Управление

Чувствате сякаш вашите виртуални ръце са истински, използвайки тъч контролерите, а може да управлявате и чрез вашите ръце с помощта на технологията за разпознаване на жестове и движения.

Хардуер

6 GB оперативна памет, в комбинация с ултра бързият процесор, базиран на Qualcom Snapdragon XR2, ще ви осигури висока производителност.

PICO 4

  • Дисплей – резолюция 4320 х  2160(2160 х 2160 на око), опресняване 72Hz / 90Hz, 20.6 пиксела на градус
  • Процесор – Qualcom Snapdragon X2, 8 Ядра, 64 Бита, 2.84 GHz, 
  • Място за съхранение – 8 GB + 128 GB памет
  • Безжична връзка – WiFI 6, 2.4GHz/5GHz, Bluetooth 5.1
  • Аудио – интегрирани HiFi високоговорители, двоен микрофон
  • Батерия – 5300 mAh

Виртуална лаборатория – STEM обучения във виртуална реалност

OpenLab е софтуер, насочен към обучението на учениците в практическите дейности, характерни за дисциплините STEM (наука, технологии, инженерство и математика). Благодарение на най-съвременната технология за проследяване на ръцете OpenLab позволява на обучаемите да използват ръцете си за манипулиране на обекти във виртуалната среда, което прави симулацията по-реалистична и завладяваща. Това може да помогне на обучаемите да развият по-добро разбиране за това как да изпълняват конкретни задачи или да използват оборудване в сценариите от реалния живот.

Безопасни експерименти

Много лабораторни дейности са забранени поради опасност за учениците. С OpenLab могат да се провеждат виртуални експерименти, като се използват токсични суровини и опасни машини.

Технологично преимущество

Лабораторният опит изисква инструменти, които с времето остаряват. Поради тази причина практическите дейности представляват все по-висок разход за училищата. OpenLab осигурява най-съвременни инструменти при намалени разходи.

Персонализация

OpenLab предлага възможност за генериране на персонализирани преживявания въз основа на конкретното искане на училището, възпроизвеждане на лабораторни инструменти и дейности от обикновено видео или описателен документ.