Програмируем STEAM контролер и регистратор на данни

Xploris

Xploris, най-новото ни предложение е цялостно STEAM решение – регистратор на данни, програмируем контрол и изкуство, осигуряващ уникална STEAM платформа за обучение.

Оборудван с 4 вградени сензора, пълноцветен пикселизиран дисплей, програмируеми изходи и пакет от 5 софтуерни приложения за сензорни показания, запис на данни от измервания, контрол на изходите, програмиране и изкуство. 

Xploris е първото, истинско STEAM решение „всичко в едно“.

 

 

Previous slide
Next slide

Xploris прави всичко това:

– Научни експерименти с помощта на петте си вградени сензора.

– Програмиране, чрез езиците Blockly и Python.

– Инженеринг, чрез възможността за управление на различни контролни изходи.

– Изкуство, чрез вграденият цветен дисплей, за създаване на пикселизирани изображения/анимации.

– Математика, с различни упражнения за операции. 

Xploris предлага на учениците интегрирано цялостно STEAM преживяване. От създаването на пикселизирана анимация на цвете до прилагането на програмен код, с помощта ,на който цветето отваря листата си, когато слънчева светлина попадне върху вградения сензор за осветеност.

XploriLab – софтуер

Проектиран с най-новата платформа Google Flutter – XploriLab консолидира 5 различни софтуерни модула, за да предостави интегрирано STEAM приложение на учениците k-6. Малките ученици ще направят първите си стъпки в научните изследвания с помощта на сензорния модул, докато по-големите ще използват регистратора на данни, за събиране и цялостен анализ. Тъй като програмирането е новият начин за уграмотяване, важно е младите ученици да имат опит в създаването на елементарен софтуер, базиран на блокове. В последствие това ще помогне за усъвършенстване програмирането на Python, като и двата инструмента са част от модула за програмиране на XploriLab. С модулите за програмиране и контрол учениците могат да използват пълноценно изходите на Xploris за работа с малки роботи, лампи и други устройства, докато с модула за изкуство те могат да демонстрират своята креативност в създаването на цветни изображения и анимации.